16 Mart 2013 Cumartesi

Kimse Bilmez



   Herkesin çok sevdiği, tekrar tekrar dinlediği, çok dinlediği halde bıkmadığı, ne zaman dinlese ilk günkü tadı aldığı, hayatının belli aşamalarına fon müziği yaptığı şarkılar vardır.Hatta bu şarkılar arasında seçim yapmak da zordur.Bir fon müziği de benden gelsin size.Eminim bilenleriniz çoktur.

  Ömer Hayyam çok güzel yazmış, Mehmet Güreli de ayrı güzel bestelemiş.İlk mehmet güreli'den dinlemiştim çok uzun zaman önce.Bu yüzden yeri başkadır.Kendini iyi saklayabilen müzisyen, yazar, ressam, oyuncu.Aslında hatırlarsınız.İkinci Bahar dizisinde balıkçı, Gönül Yarası filminde manav rolündeydi Mehmet Güreli.Kent Ozanları albümü için bir kerede söylemiş ve  çıkmış.

  Huzurlu bir hüzün ya da hüzünlü bir huzur mu desem garip his uyandırıyor şarkı.
  Bazen gülümsetiyor bazen de ağlatıyor gibi.
  Duru, temiz, büyülü bir şarkı.

  Şarap gibi, yağmur gibi, güneş gibi..

  Çok kişi yorumladı bu parçayı.En sevdiğim üç yorum size gelsin.Favorim Mehmet Güreli.Zuhal Olcay ve Jülide Özçelik'in de ayrı tadı var tabi.Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak:)






7 Mart 2013 Perşembe

Küçük Ev Dekorasyonu


 
 
   Küçük evleri olanlar büyük ev hayali kurar, büyük evleri olanlar da ne çok derdi var diye küçük ev peşinde koşar.Hiç kuşkusuz büyük evin de küçük evin de artıları ve eksileri vardır.
 
  Benim tercihim kullanışlı, küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk evlerden yana.Daha samimi ve sıcak bulmuşumdur hep bu tip evleri.Ama  tabi alan sıkıkıntısı olduğu için bu tip evler insanı sınırlandırmıyor değil.
 
  Küçük evleri dekore ederken ince eleyip sık dokumak gerek.İstenilen her eşya uygun olmayabilir.Mümkün olduğunca fonksiyonel ve minimal şeylerden yana tercih yapmak gerek.
 
  Küçük alanlardan maksimum verim alabilmek için bir çok çözüm yolu var aslında.
 
  Yataklı ve sandıklı kanepeler, bazalı yataklar, küçük mobilyalar, duvar rafları, gömme dolaplar, alan yaratmak için koltuk takımı yerine köşe kanepeler, genişlik ve ferahlık hissi yaratmak için de beyaz duvarlar ve aynalar kullanılabilir.
 
  Daha içi açıcı aydınlık bir ortam yaratmak için de çok fazla renk karıştırmaya da gerek yok.Desenli şeyler de  göz yorabilir.Bunları da azalttıkmı küçük evlerde yaşamamak için bir sebep yok.
 
 
 
 


 


Fotoğraf

2 Mart 2013 Cumartesi

Nergis Zamanı...



   En sevdiğim çiçektir nergis.Kokusuyla, duruşuyla, rengiyle diğer çiçeklerden çok ayrıdır.Aslında kasım, aralık ayından beri var nergis. Şimdilerde ise çiçekçilerdeki ömrünü tamamlamak üzere. Malum bahar geldi. Kış çiçekleri yavaş yavaş tezgahlardaki yerini bahar çiçeklerine bırakacak.

   Farklı isimleri de yok değil.Kimisi fulya kimisi zerrin der.Mitolojik hikayesini de bilmeyen yoktur Narcissus'un.Etkileyici bir hikaye.

  Nergis çok narin görünse de bakmayın siz çok dayanıklıdır.Çok soğuklara, karlara, donlara dayanır. Soğanlarını saksıya diktik olmadı.Saksıyı sevmediğini de anladık.Bahçede kalsın mümkünse.Uzun, ince, içi boş bir gövdesi var.Ama  sarı beyaz tonlarındaki çiçeğiyle dimdik durur.Asildir, mütevazidir.

  Kokusu da ayrı güzeldir.Kimisi kötü koktuğunu söyler.Ama parfüm gibi müthiş kokusuyla bütün evi saran bir çiçektir kanımca.
 
  Çocukluğuma ait anılarda bile ayrı bir yeri vardır.Bahçelerde gezinirken toplamışlığım vardır. Bir keresinde annemin yolladığı koliyi açar açmaz yüzüme vurdu kokusu ve güzelliğiyle.Bayılmıştım sürprizine.

  Vazoda ayrı güzel toprağında ayrı güzel.



 
 

1 Mart 2013 Cuma

Mart geldi..



   Mart ayı geldi nihayet.
   Bahar da gelmiş sayılır.
   Cemreler sıraya girdi yavaş yavaş düşüyor.

   Tam da bahara yakışır pırıl pırıl bir hava var dışarıda.
   Soğuk ama  güneşli.
   Güneşten midir nedir kuşlar daha farklı ötüyor.

   Bahçedeki erik ağacı tomurcuk olmuş.Tepesine kar yağıp üşümese.Martta kar yağdığı da oldu.

   Yavaş yavaş otların arasındaki kış çiçekleri yerini kır papatyalarına bırakacak.Ağaçlar gelin olacak.

   Kışlıkları pek giyemedik. Pek soğuk olmadı ama yine de dolaplarda kış yaklaşırken yerlerini almışlardı.Artık onların süresi doldu, yerlerini baharlıklar alacak.
   Kabanlar çıkacak yağmurluklar giyilecek.

   Seviyorum yılın bu zamanlarını.
   Yazın yaklaştığını hissettiriyorlar.
 




   Fotoğraf