30 Nisan 2013 Salı

Anne Sürprizi



   Geçen hafta sonu  memleketten  bir koli geldi.

   Ailelerinden uzak yaşayanlar bu kolileri çok iyi bilir.Öğrenciliği başka şehirlerde geçenler de yabancı sayılmaz bu kolilere.Tıka basa dolu olur bu koliler.En küçük boşluk bile doldurulur evde ne varsa.Anne baba yüreği işte.

  İşte dedim ya böyle kolilerden biri geçen hafta yollara düştü.Yapmaya zamanımın olmadığı  ve buralarda bulamayacağım ufak tefek şeylerle dolu bir koli.Koliyi açar açmaz canım annemin sürprizi ile karşılaştım.bir poşete çocukluğumdan beri çok sevdiğim bu çiçekleri koymuş.Şimdilerde salkım saçak çiçekle dolu bu bitkinin yıllardır çiçek açmış halini göremiyordum.Yazları gittiğimde çiçekli zamanı geçmiş oluyordu.Geçen hafta önce fotoğraflarını yolladılar sonra da kendisini.

  Nasıl mutlu oldum.Çocukken çok oynardım bu çiçekle.Anneannem "gelin tacı" derdi.Koparıp iki ucunu birleştirince gerçekten de gelin tacı gibi oluyordu.Dalından bir parça koparıp toprağa batırınca da hemen gelişiyor.Hatta anneannem benim için saksıda bile yetiştirmiş.Çok sevindim buna.
 
 Bakalım benim gelin tacım saksıyı sevecek mi?



 
 
 


 

8 Nisan 2013 Pazartesi

Tripod Lambader


  Evlerimizdeki aydınlatmanın hiç kuşkusuz önemi büyük.Işığı sevmeyen, televizyon ışığında evde vakit geçirenlere de sözüm yok.Herkesin tercihi farklıdır.Ama ben karanlıkta oturamayanlardanım.Dolayısıyla aydınlatma da önemli hale geliyor.

  Son yıllarda her tarza uygun, herkesin zevkine göre tasarlanmış o kadar çok model var ki insan hangisine bakacağını, hangisine karar verip alacağını şaşırıyor.Abajur, sarkıt, lambaderler renk renk, desen desen, ışıl ışıl...

  Hem aydınlatma amaçlı hem de kitap okurken ışığında oturulabilecek, dekorasyonu da çok hoş bir şekilde tamamlayacak, boş köşeleri doldurabilecek neler var neler..

  Benim dikkatimi son zamanlarda tripod lambaderler çekiyor.Özellikle de ahşap ayaklı olanları pek hoş.Metal sevenler için de pek çok model de mevcut.Merak edenler Moira Lighting aydınlatmalara  evmanya'dan göz atabilir.Ben çok sevdim bunları