19 Aralık 2012 Çarşamba

Orta Dünya'ya Yolculuk


 
 
  Bekledik bekledik ve nihayet dün akşam Hobbit'e gidebildim.Orta Dünya'ya küçük maceralı bir yolculuk yaptık.Hem de 169 dakika ve 3 boyutlu bir yolculuktu.
 
  Filmi beğenmeyenler de vardır mutlaka.Masalsı macerayı çocuksu bulanlar da vardır.İlk yarıyı sıkıcı bulanlar olmuş.Benim de işten yorgun çıkıp soğuktan sıcak sinema salonuna girince bir ara içim geçmedi değil.İlk yarım saat içinde oldu.Ama hemen kendime geldim.
 
   Zaten asıl macera da bundan sonra başladı.Yer yer espri dolu, komik bulduğum zaman zaman da heyecandan elimi yumruk yapıp sıktığım sahneler de vardı.
 
  Kimi zaman da eleştiri alsa da kitapta olmayan Peter Jackson'ın yaptığı sürprizler heyecanlı ve hoştu.
 
  Bugün eve gelince de kamera arkası görüntülerini izledim.Bilgisayar yardımıyla neler yapılmış neler.Kaç çeşit kamera kullanılmış.Yeni Zelanda'da ne keşifler yapılmış.Çıkın Çıkmazı denilen güzel bir Hobbit yuvası ve köyü kurulmuş.İyi emek harcanmış.
 
  Yüzüklerin Efendisi'nde olduğu gibi bu filmde de favori karakterim Gri Gandalf oldu.Uçuşan pelerini, kafasında gri kukuletası, uzun saçları ve elinde asasıyla yine karizmatikti.
 
  Tabi bir de sinemada ki bir aksaklıktan türkçe dublaj izledik.Cücelerin bir yerde söylediği şarkı bile türkçeye çevrilmiş ve hiç olmamıştı.Gandalf'ı da İstemi Betil'in sesi olmadan yadırgamadım değil.
 
  Herşeye rağmen güzeldi.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 yorum:

  1. eşim de cok merak edıyor ama gidemedik biz henuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle gitmelisiniz.sinemada izlenmeli bu film bence:)

      Sil