2 Mart 2013 Cumartesi

Nergis Zamanı...



   En sevdiğim çiçektir nergis.Kokusuyla, duruşuyla, rengiyle diğer çiçeklerden çok ayrıdır.Aslında kasım, aralık ayından beri var nergis. Şimdilerde ise çiçekçilerdeki ömrünü tamamlamak üzere. Malum bahar geldi. Kış çiçekleri yavaş yavaş tezgahlardaki yerini bahar çiçeklerine bırakacak.

   Farklı isimleri de yok değil.Kimisi fulya kimisi zerrin der.Mitolojik hikayesini de bilmeyen yoktur Narcissus'un.Etkileyici bir hikaye.

  Nergis çok narin görünse de bakmayın siz çok dayanıklıdır.Çok soğuklara, karlara, donlara dayanır. Soğanlarını saksıya diktik olmadı.Saksıyı sevmediğini de anladık.Bahçede kalsın mümkünse.Uzun, ince, içi boş bir gövdesi var.Ama  sarı beyaz tonlarındaki çiçeğiyle dimdik durur.Asildir, mütevazidir.

  Kokusu da ayrı güzeldir.Kimisi kötü koktuğunu söyler.Ama parfüm gibi müthiş kokusuyla bütün evi saran bir çiçektir kanımca.
 
  Çocukluğuma ait anılarda bile ayrı bir yeri vardır.Bahçelerde gezinirken toplamışlığım vardır. Bir keresinde annemin yolladığı koliyi açar açmaz yüzüme vurdu kokusu ve güzelliğiyle.Bayılmıştım sürprizine.

  Vazoda ayrı güzel toprağında ayrı güzel.



 
 

2 yorum: