9 Mayıs 2013 Perşembe

Çalışma Köşeleri...



   Evinde çalışanların ya da akşam eve iş götürenlerin hiç kuşkusuz kendilerine çalışmak için ayırdıkları bir köşe vardır.Bu çalışma alanları bazen evin kullanılmayan bir köşesi olur ya da ev büyük ve oda sayısı yeterliyse bu iş için bir oda bile ayrılabilir.
  Bunların hiç biri olmayanlar da artık salonda yemek masasında, mutfakta ya da orta sehpanın üzerinde yere oturmuş bir şekilde kendilerine geçici alanlar oluşturabilirler.

   Küçük kullanışlı evleri tercih edenler çalışma odası oluşturacak oda sayısına sahip olmayanlar evlerinin bir köşesini güzel bir şekilde dekore edip şirin, rahat çalışılabilecek bir köşe yapabilirler.

   Artık her tarza uygun çeşitli boyutlarda mobilya ve aksesuar bulmak mümkün.Dolayısıyla böyle köşeleri yaratmak çok zor değil.

   Salonun boş kalan bir köşesi, alan sıkıntısı varsa yatak odasında tuvalet masası gibi de kullanılabilecek şık bir masa-dresuar tarzı- ile oluşturulabilecek bir köşe hatta genişse evin holünde bile bir köşe oluşturulabilir.Hiç de fena olmaz.Böylelikle holler odalara geçiş yaparken kullandığımız alanlar olmaktan çıkar.

  Rahat çalışabilmek için  ve gün ışığından da mümkün olduğunca fazla yararlanmak için pencere önü ya da pencereye yakın kısımlar da tercih edilebilir.

  Bir de masa üstü yine rahatlık için biraz boş olsa hiç de kötü olmaz.Ama gel gör ki bu pek mümkün olmuyor.Aydınlatma, bilgisayar, kalemlik, notluk, çerçeve, defterler, çay fincanı derken dirseklere yer kalmıyor.Bunun için de masanın bulunduğu duvara iki ya da üç duvar rafı çaktık mı olay tamam.
  Artık otur saatlerce çalış:))








 

 
 


  Fotoğraf
 

4 yorum:

  1. Oooo bunların hepsi derli toplu. Ferah ve içaçıcı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle iç açıcı.ama benimki hemen dağılıyo:)

      Sil
  2. hep böyle bir köşem olsun istemişimdir:)
    ferah,huzur verici..insanın çalışası gelir yahu burda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de böyle düşünüyorum.çılgınlar gibi çalışılır bu masalarda:)

      Sil