15 Mayıs 2012 Salı

Ratatouille


   Son yıllarda animasyonlar harika olmaya başladı.Sinemanın bir türü olsa da bambaşka bir sanat dalı bence göz kırpmadan izlenebilecek.

   Şimdiye kadar çok animasyon izledim.Hatta doyamadıklarımı birkaç kez izledim.hala sıkıldıkça izlerim bıkmadan.Sevdiklerim arasında da üst sıralara yükselen bir animasyon oldu bu sevimli aşçı fare.Disney ve Pixar'ın ortaya çıkardığı 2007 yapımı muhteşem bir eser ve görsel şölen.En iyi animasyon dalında Oscar'ı ve BAFTA ödülünü de kapmış ayrıca.

   Aşçılık tutkusu olan,güzel karışımlarla harikalar yaratan fare Remy tesadüfen hayranı olduğu ünlü aşçı Gusteau'nun restoranında bulur kendini ve macerası başlar.

   Alışılmış animasyonlardan çok farklı, çok gerçekçi ve de ayrıntılı.Anlat anlat bitmez.
Aslında şimdiye kadar Mickey Mouse'dan beri çok fare karakteri geldi geçti.Hepsi de birbirinden tatlı ve sevimli.Herkes sevmez fare karakterini.Ama sanırım bu animasyon önyargıları yıkabilecek nitelikte.

   "Herkes yemek yapabilir." mesajı iyi verilmiş.Bunun dışında arkadaşlık,aşk,ders ve hayallerle dolu,gülümseten,mutlu eden mis kokulu bir animasyon.Mutlaka izlenmeli:))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder