21 Haziran 2012 Perşembe

Antre Dekorasyonu



   Antre dekorasyonu genellikle pek dikkate alınmaz.Alanı dar bölümler olduğu için sanırım ya da kullanılmayan alanlar olarak görüldüğü için.Ama gerçekten bu kısımları çok hoş dekore edenler de yok değil.Evin diğer kısımlarında görsellik ne kadar önemliyse antrelerde de önemli olmalıdır.Çünkü eve adım atılan, kapı açıldığında kapı aralığından görülen ilk kısımdır.Ayrıca evin diğer kısımları hakkında da bilgi verebilir.

     Duvar renginden kullanılan aksesuarlara kadar özenle seçilmelidir.Geniş bir alansa neler neler kullanılabilir.Vestiyer, sandalye, şemsiyelik, küçük bir puf...
     Eğer alan darsa yapacak birşey yok.Listeyi biraz kısaltmak gerek.Mesela vestiyer yerine şık bir askılık kullanılabilir. Ayaklı ya da duvar tipi olması da kişinin tercihine artık.Kullanışlı ayakkabılıklar son zamanlarda çok fazla göze çarpar oldu.Kapı arkalarına bile rahatlıkla sığabilecek boyda ve derinlikte,ayakkabıların görünmeyeceği şekilde tasarlanmış.Zaten kimse istemez ayakkabılar öyle ortada görünsün.

     Bir diğer sevdiğim ve vazgeçilmez bulduğum ayrıntı ise aynalar.Tüm alanları geniş gösterebilecek
güzel aksesuarlardır.Yer sıkıntısı varsa ki genellikle olur.Antrelerde tek başına da kullanılabilir.Geniş bir dresuar ya da ayakkabılık üzerine de olabilir.

    Aslında düşünüldüğünde çok uğraşmaya da gerek yok. Evin diğer bölümlerinin yanında çok fazla zaman ve para kaybettirmiyor bile.




   Kim istemez böyle geniş bir alandan eve dalış yapmayı.Ferah, sade ve pırıl pırıl.Bitkiler de  renk katmış.Duvar kağıdı da ayrı bir hoşluk ve  hareket kalmış alana.


  Yine beyaz yine bayıldım.Zemindeki ahşap döşeme beyazla şahane görünüyor.Boğucu değil. Abartıdan uzak.


                           Boş duvarların çerçevelerle hareketlendirilmesi güzel fikir.Çerçeveleri
                          her yerde severim.Vazgeçilmez bir aksesuar.


                            İşte almayı düşündüğüm kullanışlı ayakkabılıklardan.Duvara sıfır
                           olmasına dikkat çekmek isterim.İyi düşünülmüş.






Fotoğraflar..

2 yorum: