25 Haziran 2012 Pazartesi

Çengelköy'de Bir Çınaraltı


   Üsküdar'a bağlı şirin bir yerleşim Çengelköy.Boğazın en güzel manzaralarına sahip yerlenden biri ayrıca.Neredeyse denize sıfır.Dolmuşa binip o kadar binanın arasından geçtikten,betonları aştıktan sonra böyle bir yere varacağını tahmin edemiyor insan.Küçük küçük dükkanlardan oluşan mahalle gibi.Aslından bir çok kişinin bildiği bir yer.Süper Baba dizisini takip edenlere tanıdık gelecek.Hele öyle bir yer var ki, dizide önemli konuşmaların,sohbetlerin,kavgaların geçtiği yer,Fiko'nun her gün uğradığı mekan Nihat'ın kahvesi.
  Evet bilenler vardır Çınaraltı'nı.Yaşının 800 olduğu tahmin edilen tarihi, çok şeyler görmüş geçirmiş bir çınarın altı.İstanbul'u seyre dalmak için seçilebilecek eşsiz mekan.
  Ne balıkçılar ağlar örmüş altında, kimler kimler çay keyfi yapmış, kaç kişi martı sesleri ve vapur düdükleri eşliğinde denize bakarak düşüncelere dalmış.Mekana ilk girildiğinde bir hayal kırıklığı yaşanmıyor değil.Çünkü çok kalabalık ve yer bulmada sıkıntılar yaşanıyor.İçerisi boş oluyor.Ama asıl önemli olan bu sıcakta deniz kenarında bir masada oturmak.Biraz bakındıktan sonra illa ki birileri kalkar ve o masa kapılır.Daha sonra radarlar açılır ve boşalan masalar takip edilir.
   4-5 masa değiştirdikten sonra deniz kenarındaki masaya ulaşılır.Artık geriye kalan manzaranın ve çayın keyfini çıkarmaktır.


 
  İşletmenin bir güzel yanı yiyecek adına istediğini getir ama içecek yasak.Öyle de olması gerekir zaten.İster çıtır çıtır simit al, ister sıcacık Çengelköy böreklerinden al,olmadı evde varsa anneanne su böreği ve zeytinyağlı yaprak sarması kapıp gel.İstediğin kadar otur.Kimse kalk git demez.Zaten deniz kıyısında ki masa kapılınca akşama kadar oturuluyor.Güneşi bile batırıyorsun.

  Ulaşımının kolay olması ayrı bir güzelliği.Eminönün'den vapura binilerek, diğer yerlerden de Beykoz istikametinde gidilerek ulaşılabilecek bir yer.
 
  
    Sadece kedilerden korkanlar sıkıntı yaşayabilir burada.Orayı sahiplenen, gelip manzarayı seyreden, masaların altında dolaşan güzel kediler var.Ama herşeye rağmen gidicek görülecek bir yer.Bir çay içeyim diye gidersin kaç demlik içtiğini sayamazsın:)



 
  Kedileriyle, yerdeki döşemenin gıcırtılarıyla, simit kırıntılarını kapışan kuşlarıyla, manzaraya bakarken fon müziği yapan martılarıyla çok doğal, şirin, görülmesi gereken, huzur veren bir sığınak.

2 yorum:

  1. '' Kediler varsa ben de varım ''demek isterdim ama ne zamandır gelemiyorum ki İstanbul'a :( Senin anlatımınla çok sevdim Çengelköy'ü ! Ha bir de Süper Baba ne kadar güzel bir diziydi değil mi?

    YanıtlaSil
  2. gerçekten görülmesi ve akşama kadar oturulması gereken bir mekan.süper baba'ya gelince sevdiğim unutmadığım dizilerden,bir yerlerden tüm bölümlerini bulup tekrar izlemek istediğim:))

    YanıtlaSil