27 Aralık 2012 Perşembe

Kartpostallaşma...

 
 


   Yılbaşının yaklaşması ile  kartpostallaşmalar başladı.Çocukluğumdan beri sevdiğim bir etkinliktir. Hatırlıyorum da eskiden ne çok kart atardı insanlar birbirine.Bayramda, yılbaşında, doğum günlerinde kart atma olayı ne kadar hoştu. Şimdi azaldı neredeyse yok gibi.

  Aynı şehirde yaşadığımız teyzemlerle, kuzenimle hep kartlaşırdık yılbaşında ve bayramlarda.Ne kadar mutlu olurdum. Yılbaşı, bayram yaklaştıkça bir telaş olur.Daha okumayı yazmayı bilmediği dönemlerde kuzenimden gelen kartlar teyzemin yazısıyla kuzenimin ağzından olurdu. Hala da saklarım o kartları. 

  İlkokuldayken bir kırtasiyeye girdiğimde hep dikkatimi çekerdi.Metal bir standı olurdu kartların.Ya kapı girişinde kaldırımda duvara dayanmış olurdu ya da içeride bir köşede. Silgi bile alsam o kartlara bakmadan geçemezdim. Ne çok çeşitleri olurdu. Şehir temalı, manzara fotoğrafları, bebek fotoğrafları, yılbaşı temalı.. 

  Benim en sevdiklerim hep yılbaşı temalı olanları olurdu.Genellikle kar manzaralı olurdu ve üzerinde simler olurdu.Belki de çocukluk işte simleri dikkatimi çekiyordu.Büyüdüm hala yılbaşı temalı olanları seviyorum.Sanırım hep seveceğim ve hep alacağım bir kısmını kendime saklamak bir kısmını da postalamak üzere.


   Son yıllarda gerçekten güzel kartlar yapıyorlar ve almadan duramıyorum. Bu konuda çok başarılı olanlar da var dikkatimi çeken. Sanırım bu yüzden küçük bir koleksiyon yapma fikri bile düştü aklıma.

  Kart konusunda Hallmark'ı çok beğeniyorum.kartların dışı ayrı güzel içi ayrı.İnternet sitesinde de oldukça fazla ve güzel çeşitler var. Tabi bir de Unicef  var. Bir takım aldım. Sanırım diğerlerini de alacağım.



 

 
 
 





9 yorum:

  1. gerçekten dediğin gibi eskiden kartpostal olayı ne çok vardı. Şimdi mini hediye kartlarıyla hallediyoruz işimizi :)

    güzel bir sene dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu eden bir etkinlik.umarım hiç yok olmaz
      mutlu yıllar:)

      Sil
  2. mutlu yıllar cep aynası:)

    YanıtlaSil
  3. bende cok seviyorum kartpostal yollamayı :)
    mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir alışkanlık.hep devam etsin:)
      mutlu yıllar!

      Sil
  4. oh dear this is so good.

    YanıtlaSil